Korsica

Více
18. led 2013 14:53 #1029 od smazak73
Korsica vytvořil uživatel smazak73
Jen se zeptám měl by někdo z tohoto webu zájem jet koncem května a začátkem června na korziku?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
20. led 2013 09:08 #1032 od LuDom
Odpověděl LuDom pro téma Korsica
co zaujimave je na Korzike, ze tam pojdes a este ktomu trajektom? aky je casovy plan?

Více
20. led 2013 21:02 #1037 od smazak73
Odpověděl smazak73 pro téma Korsica

LuDom napsal: co zaujimave je na Korzike, ze tam pojdes a este ktomu trajektom? aky je casovy plan?

Už jsem tam jednou byl. Já to beru jako motorkářskej ráj .... chceš hory máš je mít ,chceš pláže máš je mít ,horolezactví , horská turistika, slušný vybavení kempů mě se tam líbilo jak sviňa :lol: a chtěl bych se tam mrknout ještě jednou.
Jedno mínus: Je dražší v podstatě Francie,ale když máš svý zásoby ,tak to jde B)
Trajekt s moby line bez cestovky ..moto a jezdec vyšla na 32€ tam a 33€ zpět mimo sezónu.
Co jsem tak pročetl v cestopisech ....nejhezčí je květen všechno tam kvete já tam byl v září a je tam nezkonalý vedro
Časový plán ...Musíš počítat přesuny a trajekt cca 3dny...6 dní celkem
Viděl bych to na 14 dní...vzhledem k tomu, že jsem tam byl tak bych se nezaobíral nudnými částmi ostrova a jel do nejzajímavějších oblastí
PS: Tenkrát jsem měl ještě normál foták kdybych měl digitál vrznu jsem foto

Více
25. led 2013 09:21 - 25. led 2013 09:22 #1047 od PavelETV
Odpověděl PavelETV pro téma Korsica
Byl jsem tam 2x. V srpnu, většinou spaní na divoko a strava místní +polívky YumyYumy. Termín špatný a nudle jsem už nemohl ani vidět.
Pak v květnu a to je luxus. Nebojte se vyrazit už začátkem května nebo koncem dubna.Všechno voní a kvete ! Počasí 25-30°C na pobřeží, v horách cca 20°C. Chce to trochu si to užít a dát si v horách alespoň jeden kotlet z místních prasat (14-17E). Jinak při nákupech v místních supermarketech to vyjde přibližně stejně jako u nás při vyšší kvalitě stravy. Výborné je koupit si syrové maso z místních chovů a udělat si steak na víčku od ešusu. Taková večeře pro dva s vínem,vodou a pečivem cca 12-14E.
V tu dobu se dají sehnat také velmi levné bungalovy na východním pobřeží. My ulovili bungalov pro 4 osoby, komplet vybavená kuchyně,lednička,klimatizace za 42E. A správce byl Polák :-))
Poslední změna: 25. led 2013 09:22 uživatelem PavelETV.

Více
26. led 2013 09:37 #1053 od LuDom
Odpověděl LuDom pro téma Korsica
Včera mi kamoš oznámil, že tento rok Rumunsko asi nedáme, tak začínam o tom vážne uvažovať a podľa toho čo píšete ma to zaujalo ešte viac. Vidím to tak, že by som šiel s tebou na tú Korziku... :-)

Smažak, skús hodiť presnejší termín a pevninskú trasu, aby som sa na to mohol pozrieť bližšie. Predpokladám, že sa v maximálnej možnej miere vyhne cesta diaľniciam.

Více
30. led 2013 19:56 #1059 od smazak73
Odpověděl smazak73 pro téma Korsica
No to asi nepůjde. Do Livorna je to cca 1100 km od nás tak počítej na přesuny dálnice určitě.
Termín ještě písnu

Vygenerováno za 0.108 sekund