Volnobežné otáčky
10. kvě 2011 19:54 #333
od erikon
Volnobežné otáčky vytvořil uživatel erikon
Ahojte.
Mám problém s voľnobehom. Otáčky mi kolíšu v rozsahu od cca 1100 do 1400 a pri zohriatí motora na prevádzkovú teplotu to skapína. Diagnostika nepíše žiadnu chybu. Je tam možnosť resetovať polohu škrtiacej klapky (Reset TPS), ale neviem to správne použiť. Ukazovateľ TPS na TuneECU pri plnom plyne ukazuje na 80%. Je to správne?
Ak máte o tomto probléme info, prosím napíšte. Ďakujem
Mám problém s voľnobehom. Otáčky mi kolíšu v rozsahu od cca 1100 do 1400 a pri zohriatí motora na prevádzkovú teplotu to skapína. Diagnostika nepíše žiadnu chybu. Je tam možnosť resetovať polohu škrtiacej klapky (Reset TPS), ale neviem to správne použiť. Ukazovateľ TPS na TuneECU pri plnom plyne ukazuje na 80%. Je to správne?
Ak máte o tomto probléme info, prosím napíšte. Ďakujem
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
11. kvě 2011 19:09 #334
od CapoRider
Odpověděl CapoRider pro téma Re:Volnobežné otáčky
Ahoj 80% je správně. Ale udělej reset TPS a bylo by dobré synchronizovat tlaky mezi válci. Je to podobné jako synchronizace karburátorů. Chce to ale podtlakové budíky.
11. kvě 2011 19:50 #335
od erikon
Odpověděl erikon pro téma Re:Volnobežné otáčky
Ahoj CapoRider. Dík za reakciu na môj problém.
Aký je správny postup Resetu TPS? (podla návodu TuneECU je: 1. Spustiť reset TPS, 2. Vypnúť zapalovanie, 3. Zapnúť zapalovanie, 4. Naštartovať a nechať 1 min. na volnobeh. Je to správne?)
S tou synchronizáciou tlakov medzi valcami som mimo. Niečo som čítal na anglickom fóre, ale veľmi som tomu spôsobu nerozumel. Vieš mi to v skratke ozrejmiť aký je postup a či je to vôbec možné zohnať uvedené podtlakové budíky.
Aký je správny postup Resetu TPS? (podla návodu TuneECU je: 1. Spustiť reset TPS, 2. Vypnúť zapalovanie, 3. Zapnúť zapalovanie, 4. Naštartovať a nechať 1 min. na volnobeh. Je to správne?)
S tou synchronizáciou tlakov medzi valcami som mimo. Niečo som čítal na anglickom fóre, ale veľmi som tomu spôsobu nerozumel. Vieš mi to v skratke ozrejmiť aký je postup a či je to vôbec možné zohnať uvedené podtlakové budíky.
12. kvě 2011 12:05 #336
od CapoRider
Odpověděl CapoRider pro téma Re:Volnobežné otáčky
13. kvě 2011 19:00 #337
od erikon
Odpověděl erikon pro téma Re:Volnobežné otáčky
Dík za info. Idem si to preštudovať. Prosím napíš mi, či je postup resetu TPS správny ako so písal vyššie. Resetovať sa má pri studenom, alebo teplom motore?
17. kvě 2011 13:45 #339
od Kadimir
Odpověděl Kadimir pro téma Re:Volnobežné otáčky
Zdar lidi, já mám spíš opačný problém. Po nastartování studené moto to sytič vyžene asi na 2000 otáček. a stává se mi, že po zahřátí se drží na podobné hodnotě, možná o kousek níž. Někdy to vypnu a potom znova nastartuju a pak to padne na nějakých 1350. Je to, jakoby to náhodně krmil sytič i při zahřátým motoru.
Vygenerováno za 0.262 sekund