Čerpadlo

Více
09. kvě 2018 15:09 #5304 od Fernet-stock
Čerpadlo vytvořil uživatel Fernet-stock
Zdar,
Mám problém. Capo nestartuje. Nedává benzín do válce. Už jsednou jsem to řešil, rozebral, nic nenašel, složil a jelo to. Po 1000km znovu. Teď to mám rozebrané znovu. Čerpadlo funguje (zkoušeno přímo napojené na baterii), startovací relé funguje (dtto). Vím, že do čerpadla vedou dva dráty. zelený a modrý. Zelený by mělo být plus. To jsem naměřil. Ale na modré mi chybí mínus. Ale prošel jsem kabely přes ohm metr a mám na nich nulu, takže porušený by být neměli. Tenhle kabel vede z čerpadla rovnou do řídící jednotky. (H1 pozice), ale při zapnutém klíčku a propojení tohohle kabelu do řídící jednotky tu nulu ohm metrem nenaměřím. (Na kabelech co vedou na plovák naměřím plus i mínus jen při zapnutém klíčku, ale to může být zcela jiná písnička)
Otázka zní jestli se tam nepouští jen když startuju a pak když je motor v běhu. Neví to někdo? Nebo i jinak, nevadí když teď zkusím protočit motor když je to rozebraný?
Díky

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
09. kvě 2018 16:38 #5305 od jasp
Odpověděl jasp pro téma Čerpadlo
zmer si pruchodku kabelu do nadrze, byva tam zlomeny drat

Více
09. kvě 2018 16:56 #5306 od Fernet-stock
Odpověděl Fernet-stock pro téma Čerpadlo
To už jsem prošel. Kabelový svazek jsem celý prošel.ohm metr hlásí, že cesta je volná. od čerpadala až po řídící jednotku

Více
10. kvě 2018 06:44 #5307 od jasp
Odpověděl jasp pro téma Čerpadlo
kdyz zapnes zapalovani, rozjede se cerpadlo?

Více
10. kvě 2018 07:13 - 10. kvě 2018 07:15 #5308 od zdemal
Odpověděl zdemal pro téma Čerpadlo
Mě tohle dělal kabelový svazek s průchodkou. Podle multimetru všechno OK, ale čerpadlo netočilo. Volty, ohmy vše v pohodě, ale když se dal kabelový svazek pod zátěž, například jsem na něj připojil žárovku H4, tak žárovka ani neblikla. Takže klasická několikrát popsaná vada kabelovýho svazku v průchodce. Jeho výměna za nový to vyřešila. Mimochodem, když jsem koupil nový originální svazek, tak mě docela mile překvapilo, že teď tam dávají silnější dráty.
Poslední změna: 10. kvě 2018 07:15 uživatelem zdemal.

Více
10. kvě 2018 07:25 #5309 od Fernet-stock
Odpověděl Fernet-stock pro téma Čerpadlo
Mno, ale já to ani pod zátěž nedávám. Já to mínus mám pod zkratem jen když zapnu klíček a pustím do toho proud. A to i mimo tu průchodku. Protože pod nádrží je přeci konektor aby se ta nádrž dala sundat. Takže když zapnu klíček, a zkusím měřit jen ten kus kabelu mezi ECU a tímhle konektorem pod nádrží tak tam tu nulu nemám. Takže to tím pádem přeci s průchodkou nemá nic společného když tu neproměřuju...

Vygenerováno za 0.240 sekund