kontrola oleje
07. říj 2010 09:52 #257
od Hurdy
kontrola oleje vytvořil uživatel Hurdy
Jak správně zkontrolovat množství oleje v motoru.
Jaký olej dáváte? Vím že je specifikovaný 15w50,ale jsou i minerální a polosyntetické se stejnou klasifikací,tak jaký.Našel jsem sunoco 4GP Power 15w50 co ten je dobrý?
Jaký olej dáváte? Vím že je specifikovaný 15w50,ale jsou i minerální a polosyntetické se stejnou klasifikací,tak jaký.Našel jsem sunoco 4GP Power 15w50 co ten je dobrý?
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
03. pro 2010 11:54 #265
od martas
Odpověděl martas pro téma Re:kontrola oleje
s olojem sem nikdy problém neměl,ale ted se mě stává že při delším stání(třeba měsíc)se mě stratí olej z měrky. ale při nastartování a normálním provozu tam je bezproblémů. nemáš s tímto zkušenosti? Nebo to je normální?
07. led 2011 11:28 #274
od adam
Odpověděl adam pro téma Re:kontrola oleje
Dal som predpisanu syntetiku MOTOREX 15W-50 a pri vyssom vykone preklzuje spojka. Preklzovanie prestane az ked sa zahreje na tych 75 - 80 stupnov. Pri najblizsej vymene idem jednoznacne na viskozitu 10W-40, potvrdil mi to aj mechanik. ( predpisana viskozita 15W-50 je dobrá mozno v taliansku, ale nie tu )
08. led 2011 17:32 #277
od mikap
Odpověděl mikap pro téma Re:kontrola oleje
Prokluzování spojky je podle zahraničních fór typickým důsledkem přechodu Caponorda na plnou syntetiku. Předepsaná je sice viskozita 15W-50, ale jen jako polosyntetika. Můj Capo byl v UK živen (polosyntetickým) Castrolem GPS 4T 10W-40, takže jsem v tom logicky pokračoval, jenže při teplotách cca nad 20°C motor lehce poklepával. Jednoznačně se doporučuje výrobcem předepsaný hustější 15W-50, nejlépe polosyntetický, takže asi jen AGIP Tec 4T 15W-50. Sice se o chvílku déle rozehřívá, ale motor má být tišší.
Na jaře ho koupím tady:
www.ik-oil.cz/ik-oil/eshop/2-1-Agip-MOTO.
Na jaře ho koupím tady:
www.ik-oil.cz/ik-oil/eshop/2-1-Agip-MOTO.
13. led 2011 13:40 #279
od martas
Odpověděl martas pro téma Re:kontrola oleje
Používám už druhou sezonu AGIP TEC 4T 15W-50 a musím uznat že motor má úplně jiný zvuk. Nevím co tam bylo před tím,ale rozdíl je znát.

Vygenerováno za 0.192 sekund