Hladina oleje
04. bře 2013 12:12 #1102
od Giovany
Sono sempre moderato critico!
Hladina oleje vytvořil uživatel Giovany
Hojte,,je tady mrtvo tak trochu rozvířím stojaté vody... Při výměně oleje jsem měl komplet všechno rozdělané,,čistil jsem chladič ,nádržku na olej ,, to je vše ok,, už nevím přesně dával jsem něco kolem 4,3 ltr oleje..
Když to celou dobu v zimě stálo ztratil se mi z olejoznaku úplně olej,,jasné nemá kam utéct,,pod motorkou nebyl
,, po nastartování se vše zpravilo olej byl asi tak více jak v půli olejoznaku,, po zahřátí na provozní teplotu se hladina zvedla až téměř k hornímu průtokovému šroubu,,.
a ted dotaz za provozní teploty musí být hladina striktně mezi,,respektive na horní rysce max???
Když to celou dobu v zimě stálo ztratil se mi z olejoznaku úplně olej,,jasné nemá kam utéct,,pod motorkou nebyl

a ted dotaz za provozní teploty musí být hladina striktně mezi,,respektive na horní rysce max???
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
04. bře 2013 12:30 #1103
od capotom
Odpověděl capotom pro téma Hladina oleje
Čau, já dávám 4,5l jak uvádí výrobce a víc to neřeším.A to, že po zahřátí je olejoznak plný to mi taky dělá.
04. bře 2013 15:12 #1104
od LuDom
Odpověděl LuDom pro téma Hladina oleje
zdar,
tak k olejomierke len toľko: "olej sa meria podľa manuálu až po cca 10 minútach chodu motoru". Keď tam nebudeš mať olej z neakého dôvodu, tak prúser.....
tak k olejomierke len toľko: "olej sa meria podľa manuálu až po cca 10 minútach chodu motoru". Keď tam nebudeš mať olej z neakého dôvodu, tak prúser.....

04. bře 2013 17:05 #1105
od Giovany
Odpověděl Giovany pro téma Hladina oleje
Ne olej tam stopro je dával jsem nový s komplet proplachem chladiče i nádržky na olej,, jen mě zaskočilo že se to po zahřátí zvedlo až na vršek toho olejoznaku...Jak psal Capotom.. je tam co tam má být tak to nechám tak.
Ale jelikož jsem z DR-ka zvýklý kontrolovat olej pořád,,, tak to raděj budu hlídat.Přece jen nemám natom najeto nic a nevím kolik to veme oleje..
Ale jelikož jsem z DR-ka zvýklý kontrolovat olej pořád,,, tak to raděj budu hlídat.Přece jen nemám natom najeto nic a nevím kolik to veme oleje..
04. bře 2013 18:01 - 04. bře 2013 18:02 #1107
od LuDom
Odpověděl LuDom pro téma Hladina oleje
Však vravím, skutočnú hladinu oleja zistíš až po 10 min chodu motora. to je vporiadku, v najoršom ti bude viac špiniť do airboxu, preliať by si to rozhodne nemal, keď si tam nalial podľa predpisu. To že tam olej máš je jasné. Ale keby si z neakého dôvodu tam olej nemal a chcel zistiť podľa mierky či tam je...... tak za desať min su misky a krúžky v pr.....i. rovnako sa to meralo aj na Hondách.....
Poslední změna: 04. bře 2013 18:02 uživatelem LuDom.
06. bře 2013 19:35 #1120
od zdemal
Odpověděl zdemal pro téma Hladina oleje
Když jsem před 8 lety kupoval Capo, tak mi v Aprilii řekli nastartovat motorku, nechat ohřát do větráků, pak mrknout na olejoznak a když je to mezi min a max, tak je to OK. Dělám to tak a motor v pohodě a airbox čistej.
Vygenerováno za 0.242 sekund