Kari
17. dub 2015 15:54 #2569
od Kari
Zdravím všechny Caponorďáky. Mám toho svého už skoro 5 let. Všema perypetyema co jsou tu popsané jsem si prošel ale vyskytla se mi jedna věc co mě trápí. Když jsem moto koupil, olej byl v nádržce pořád na stejné hladině. +- se pohyboval nepatrně v závislosti na své teplotě. Ale teď když moto déle stojí, cca měsíc, olej z měrky zmizí. Po nastartování trvá několik minut než se olej objeví a po zahřátí se drží krásně na místě ale za čas se zase proleje do motoru. Nevíte čím to je? Olej jsem měnil zase po roce před sezonou ale dělá to pořád. Nevím co s tím. Díky za odpověď.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
17. dub 2015 16:31 #2572
od cyberzef
- wp_thunder
-
- Expert
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 6
18. dub 2015 15:37 #2578
od wp_thunder
Martin @ Thunder
Odpověděl wp_thunder pro téma Kari
Jak již bylo napsáno, tohle je normální. Níže ti kopíruju text z návodu k motorce, kde to popisují:
Kontrola množství motorového oleje se musí provádět se zahřátým olejem. Pokud se kontrola provádí při studeném motoru, může být hladina motorového oleje pod značkou „MIN“. Pokud nesvítí LED kontrolka tlaku oleje je systém v pořádku (viz stra-na 16 část TABULKA PŘÍSTROJŮ A KONTROLEK).
POZNÁMKA: Aby se motor a moto-rový olej zahřály na provozní teplotu, nestačí nechat motor běžet na místě při volnoběžných otázkách, je třeba ujet alespoň 15 km mimo město.
♦ Zastavte motor (viz strana 55 část ZA-STAVENl).
♦ Udržujte motocykl ve vertikální pozici s oběma koly na zemi.
♦ Zkontrolujte množství oleje pomocí průhledné trubice (1).
MAX = maximální úroveň MIN = minimální úroveň Vzdálenost mezi „MAX“ „MIN" odpovídá přibližně 500 cm3.
♦ Množství oleje je správné, pokud hladina téměř dosahuje k rysce „MAX“.
A UPOZORNĚNÍ
Aby nedošlo k vážnému poškození motoru, nikdy nepřekračujte značku „MAX11 ani nenechávejte množství oleje pod značkou „MIN“.
Pokud je to nutné, doplňte motorový olej podle následujícího postupu:
♦ Vyšroubujte a odstraňte zátku plnícího otvoru (2).
A UPOZORNĚNÍ
Do motorového oleje nepřidávejte žádná aditiva ani jiné látky. Pokud použijete nálevku nebo jinou pomůcku, zkontrolujte, zda je zcela čistá.
POZNÁMKA: Používejte vysoce kvalitní olej 15W - 50 (viz strana 110 část TABULKA MAZIV).
♦ Doplňte zásobní nádržku do předepsané výše. (viz strana 110 část TABULKA MAZIV).
Kontrola množství motorového oleje se musí provádět se zahřátým olejem. Pokud se kontrola provádí při studeném motoru, může být hladina motorového oleje pod značkou „MIN“. Pokud nesvítí LED kontrolka tlaku oleje je systém v pořádku (viz stra-na 16 část TABULKA PŘÍSTROJŮ A KONTROLEK).
POZNÁMKA: Aby se motor a moto-rový olej zahřály na provozní teplotu, nestačí nechat motor běžet na místě při volnoběžných otázkách, je třeba ujet alespoň 15 km mimo město.
♦ Zastavte motor (viz strana 55 část ZA-STAVENl).
♦ Udržujte motocykl ve vertikální pozici s oběma koly na zemi.
♦ Zkontrolujte množství oleje pomocí průhledné trubice (1).
MAX = maximální úroveň MIN = minimální úroveň Vzdálenost mezi „MAX“ „MIN" odpovídá přibližně 500 cm3.
♦ Množství oleje je správné, pokud hladina téměř dosahuje k rysce „MAX“.
A UPOZORNĚNÍ
Aby nedošlo k vážnému poškození motoru, nikdy nepřekračujte značku „MAX11 ani nenechávejte množství oleje pod značkou „MIN“.
Pokud je to nutné, doplňte motorový olej podle následujícího postupu:
♦ Vyšroubujte a odstraňte zátku plnícího otvoru (2).
A UPOZORNĚNÍ
Do motorového oleje nepřidávejte žádná aditiva ani jiné látky. Pokud použijete nálevku nebo jinou pomůcku, zkontrolujte, zda je zcela čistá.
POZNÁMKA: Používejte vysoce kvalitní olej 15W - 50 (viz strana 110 část TABULKA MAZIV).
♦ Doplňte zásobní nádržku do předepsané výše. (viz strana 110 část TABULKA MAZIV).
Martin @ Thunder
Vygenerováno za 0.234 sekund