rozvodova retaz

Více
29. úno 2016 13:27 #3402 od divocak
rozvodova retaz vytvořil uživatel divocak
Zdravim borci,

akosi sa snazim dopatrat, kedy je najvhodnejsie vymenit rozvody. Moto je po servise. Kvapaliny, filtre, vola ventilov - OK, ale tie rozvody mi vrtaju v hlave.. Rocnik 2006, najazdene 46000 a asi to necham pri najblizsom servise urobit /pre istotu. Ako ste na tom vy?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
29. úno 2016 15:27 #3404 od FonziETV
Odpověděl FonziETV pro téma rozvodova retaz
Neřešit, jezdit...bez problému natočí minimálně jednou tolik. Mrkni kdyžtak jestli někde v tabulce údržby není interval, ale mám tucha že není. Pokud ti to nemlátí nebo nedělá jiné zvěrstva...podle mě při těchto kilometrech u rotaxu zbytečná investice. Než by se to mělo škubnout nebo přeskočit, začne to být nejdřív slyšet, takže to poznáš.

Více
29. úno 2016 15:36 #3405 od divocak
Odpověděl divocak pro téma rozvodova retaz
Fonzi dik za radu. Asi mas pravdu. Docital som sa tu, ze niekomu to tu pri 1-2 kvalte pri urcitych otackach dost vibrovalo na lavej stupacke a nakoniec to bolo rozvodovou retazou. Vymenil a bol klud. Ak by vytahanu retaz, alebo vydrate sponovaky sprevadzali taketo nejake pazvuky, vibracie a podobne, tak by to bolo fajn, lebo keby mi len tak znicoho nic preskocili zuby asi by som si dost dlho hlavu buchal, ze som sa na to vy... .

Více
02. bře 2016 12:43 #3429 od zdemal
Odpověděl zdemal pro téma rozvodova retaz

FonziETV napsal: Neřešit, jezdit...bez problému natočí minimálně jednou tolik. Mrkni kdyžtak jestli někde v tabulce údržby není interval, ale mám tucha že není. Pokud ti to nemlátí nebo nedělá jiné zvěrstva...podle mě při těchto kilometrech u rotaxu zbytečná investice. Než by se to mělo škubnout nebo přeskočit, začne to být nejdřív slyšet, takže to poznáš.

Přesně tak.
Kdysi dávno mi v Aprilii řekli, že až budu mít najeto 90 tisíc, tak o rozvodech můžu začít pomalu přemýšlet. Do tý doby to nemám řešit, jen v případě nějakých divných zvuků.

Více
02. bře 2016 19:26 #3434 od FonziETV
Odpověděl FonziETV pro téma rozvodova retaz
Bez příčiny jsem ještě neviděl škublý řetěz. Ani na autě. Vždycky tomu předcházel třeba zadření vačky, vniknutí cizího předmětu mezi řetěz a kolo, nedodržení nějakého montážního postupu, atd...nadměrné opotřebení způsobí nejdřív rachot, který se postupně časem zesiluje. Řetěz je napínaný v klidovém stavu pružinou a za chodu hydraulicky. Pokud napínák z nějakého důvodu selže (zasekne se nebo je řetěz tak vytahaný, že napínák vyleze nadoraz a už nemá možnost napínat), způsobí to opět zvukový projev. Na ten je potřeba včas reagovat :-)

Více
03. bře 2016 09:01 - 03. bře 2016 09:05 #3436 od divocak
Odpověděl divocak pro téma rozvodova retaz

FonziETV napsal: Bez příčiny jsem ještě neviděl škublý řetěz. Ani na autě. Vždycky tomu předcházel třeba zadření vačky, vniknutí cizího předmětu mezi řetěz a kolo, nedodržení nějakého montážního postupu, atd...nadměrné opotřebení způsobí nejdřív rachot, který se postupně časem zesiluje. Řetěz je napínaný v klidovém stavu pružinou a za chodu hydraulicky. Pokud napínák z nějakého důvodu selže (zasekne se nebo je řetěz tak vytahaný, že napínák vyleze nadoraz a už nemá možnost napínat), způsobí to opět zvukový projev. Na ten je potřeba včas reagovat :-)

Toto forum je naparadu. Dakujem ;)
Poslední změna: 03. bře 2016 09:05 uživatelem divocak.

Vygenerováno za 0.195 sekund