vypínač světel při startu
21. led 2018 10:09 #5102
od wanasta
Odpověděl wanasta pro téma vypínač světel při startu
To máš sice pravdu, ale při startování tuto polohu nepoužiješ. Prostě při zapnutém klíčku světla nezhasneš. Mám RR 2004 a tam jsou světla taky na tvrdo. Taky jsem už přemýšlel jak vyřešit velký odběr při startu. Napadly mne dát všude ledky , ale co homologace? A bastlit tam nějaký vypínač se mi moc nechce.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
21. led 2018 10:28 #5103
od Zdenál
Odpověděl Zdenál pro téma vypínač světel při startu
Čau, to je blbý ze se nedá vypnout ani nezhasne pri startovani . Ale jestli jsi trochu šikovný na elektriku taky by stačil do obvodu vložit rozpojovací relé, které by ti při sepnutí startovacího spínače rozpojilo přívod elektřiny ke světlům.
Je to jedno relé a jeden drát (od tlačítka startu) a hlavně nebude nikde nic vidět a nemusíš řešit umístění vypínače

Zdenál
Je to jedno relé a jeden drát (od tlačítka startu) a hlavně nebude nikde nic vidět a nemusíš řešit umístění vypínače

Zdenál
- findejs1310
-
- VIP EXPERT
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 11
21. led 2018 11:39 #5104
od findejs1310
Odpověděl findejs1310 pro téma vypínač světel při startu
No sice si to trosku zjednodusil ale da se to tak rict 
Jak jsem psal jestli je pan fajnsmekr udela si to.Ale napred bych zvazil kolik ze to vlastne tece amper do svetel a kolik je potreba na start protoze pokud je baterka ok a dobijeni ok a start.rele ok a starter ok tak nemuze byt zadnej problem pri startu.

Jak jsem psal jestli je pan fajnsmekr udela si to.Ale napred bych zvazil kolik ze to vlastne tece amper do svetel a kolik je potreba na start protoze pokud je baterka ok a dobijeni ok a start.rele ok a starter ok tak nemuze byt zadnej problem pri startu.
21. led 2018 21:19 #5106
od čuník
Odpověděl čuník pro téma vypínač světel při startu
Zdar jak sviňa, když je vše Ok tak start není problém, ale po čase baterka zučne stárnout a už je vše jinak! Na raidovi jsem toto řešil hned ze začátku před 12 rokama.Dal jsem to šikovnému elektrikářovi a ten to vyřešil následovně. Při zapnutí zapalování se rozsvítí pouze parkovací světlo. Po nastartování jakmile naběhne tlak oleje tudíž zhasne kontrolka mazání se mi automaticky rozsvítí hlavní světlo. Jak je to po elektrikářsku řešené nevím. Elektro jde krapet mimo mne. Takže tak.
22. led 2018 01:38 #5107
od pepos
Odpověděl pepos pro téma vypínač světel při startu
.... no a to je to kde seženu schopného elektrikaře ((((((( tak jsem právě přemýšlel o tom vypínači ten bych ještě zvládnul , a když tak pěkně k tomu svítí zeleně ))))))))))
22. led 2018 15:33 #5108
od Drlumag
Odpověděl Drlumag pro téma vypínač světel při startu
Vylepšil jsem využití kapacity baterky pro startér zapojením modulu automatického ovládání světel Universal SE 085 za 405,-Kč bez DPH. Jednoduché zapojení spínacího napětí, spínané jsem zapojil na tlumené světla.(Možnost odběrem 20A, čili 240W, zpoždění po startu 10 vteřin.)Dálkové jsem ponechal, abych si mohl posvítit bez nastartování.Pracuje bezvadně na principu zvýšení napětí v palubní síti dobíjením.
Vygenerováno za 0.234 sekund