Tachometr
10. pro 2010 13:32 #270
od martas
Odpověděl martas pro téma Re:Tachometr
ahoj,zatím tento problém řeším taky.Ted sem vyměnil sekvenční motorek a jak bude počasí tak to vyzkouším jestli byla závada odstraněna. Kdyby náhodou to nebylo pořád v pořádku tak asi budu muset taky vyměnit to čidlo. Nakolik tě vyšlo?
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
10. čvn 2011 19:17 #347
od rado1
Odpověděl rado1 pro téma Re:Tachometr
Nazdar ako si poresil tachometer uz ti ide?
30. kvě 2015 13:02 #2734
od Šámot
Zdravím ve spolek.Kápo mám místo TDM,tak bych potřeboval radu ohledně tachometru.Po nějaky době jizdy když zastavím třeba na křižovatce,ručička spadne jen na 60km,pri rozjezdu počítá od týhle rychlosti,tak třeba při stovce ukazuje 160,kdyz zastavím třeba na 15 min tak spadne až na nulu.Počítadlo km funguju dobře.Díky za každou radu na co se mám při opravě zaměřit.
30. kvě 2015 14:03 #2735
od FonziETV
Podobný problém jsem na začátku po koupi řešil taky. Pořádně prohlídni svorkovnice u přístrojovky, jestli nejsou zaoxidované nebo povypadlé. Změř ob napájení (stálé plus a spínané plus) a kostry. Vše najdeš ve schematu. Mrkni ještě po pojistkách. I po těch dvou 30A co jsou v kastlíku pod spolujezdcovým sedlem. Bývá problém právě ve stálém napájení. Pokud bude vše OK, může být problém v samotné přístrojovce. Jde docela v pohodě rozdělat. Zkontrolovat jestli není někde stuďák nebo problém ve spojích na desce. Vem si lupu a pozorně to projdi(praskliny ve spojích, praský cín u součástek, oxidace....).
Já měl problém právě v napájení. Ikdyž jistý si tím nejsem na 100%. Já jsem akorát skalibroval tachometr a problém se pak už neobjevil. Potom při generálce motorky a předělání elektroinstalace jsem narazil na prasklou 30A pojistku, tak možná to bzl problém.
Někde jsem tehdy vylůšňal na netu, že ten motorek, resp. procesor si po každém vypnutí přístrojovky zaznamenává "nulu" znovu. A pokud mu v ten okamžik chybí stálé napájení, tak to zablbne. Už si to přesně nepamatuju. Myslím že to bylo na apriliaforum.com. Kdyby sis nevěděl rady, tak se klidně ozvi, poradím případně pomůžu.
Já měl problém právě v napájení. Ikdyž jistý si tím nejsem na 100%. Já jsem akorát skalibroval tachometr a problém se pak už neobjevil. Potom při generálce motorky a předělání elektroinstalace jsem narazil na prasklou 30A pojistku, tak možná to bzl problém.
Někde jsem tehdy vylůšňal na netu, že ten motorek, resp. procesor si po každém vypnutí přístrojovky zaznamenává "nulu" znovu. A pokud mu v ten okamžik chybí stálé napájení, tak to zablbne. Už si to přesně nepamatuju. Myslím že to bylo na apriliaforum.com. Kdyby sis nevěděl rady, tak se klidně ozvi, poradím případně pomůžu.
01. čvn 2015 12:39 #2736
od Šámot
Dík za dobrý rady,skusim se nato podívat a až zjistím kda je zakopanej pes,tak dám vědět,kdyby to náhodou taky někoho potkalo.Jinak moto r.v. 2002 dotažený z německa,mám něměckej T.P.a je tam jeden majitel,krom toho tacho tam vše funguje.Jo má to namotáno 98tis,tak doufámže ten motor aspoň 150tis je schopnej dát při dobrý údržbě.Noale zaty prachy co sem to koupil i když dám nedej bože do údržby motoru třeba 20tis,tak furt budu 10-15tis pod cenou co se tyhle ročníky prodávají.No uvidím.

13. čvn 2015 19:00 #2803
od Šámot
Tak mám špatnej ten motorek co pohání tacho,když otáčím ručičkou,tak se zadrhává,přesně na tý padesátce co mně po zastavení třeba na křižovatce zůstává stát ta ručička.
P.S.mám dotaz na ty co tomu rozumí,zda by tento motorek mohl pasovatmísto původního,nebo kde by se dal koupit novej.Dík.
odkaz: www.repres.eu/repres/eshop/19-1-Soucastk...otackomeru-MM-Jaeger
P.S.mám dotaz na ty co tomu rozumí,zda by tento motorek mohl pasovatmísto původního,nebo kde by se dal koupit novej.Dík.
odkaz: www.repres.eu/repres/eshop/19-1-Soucastk...otackomeru-MM-Jaeger
Vygenerováno za 0.244 sekund