Stator alternátoru
23. zář 2013 19:34 #1645
od čuník
Stator alternátoru vytvořil uživatel čuník
Nazdar ogaři, dnes jsem dojel z dovolené Rakousko,Chorvatsko. Stala se taká mrzutost - podle všeho odešel stator alternátoru. Na capošovi mám přídavný volvmetr.Při jízdě dobíjení dává 14,5V.Hned druhý den jsem si všimnul,že už tomu tak není a při volnoběhu jsem na nějakých 12,3V a vzrůstajícíma otáčkama jde napětí pomalu nahoru. Štestí bylo to, že to alespon tak nějak fungovalo a celou dovolenou jsem tak nějak dojel. Jen s ranním zahříváním jsem to nijak nepřeháněl. Máte nějakou zkušenost, kde sehnat druhý stator? Nový co jsem se díval vyjde v originále na 31 tis
což opravdu nedám!!! Takže asi náhrada!! Díky za reakce.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
23. zář 2013 19:44 #1646
od LuDom
Odpověděl LuDom pro téma Stator alternátoru
skús borca, možno ti predá celý motor za dobrý peniaz. www.motorkari.cz/motobazar/nahradni-dily...dni-dily-561180.html
24. zář 2013 12:16 #1647
od zdemal
Odpověděl zdemal pro téma Stator alternátoru
Nevím, co ti přesně odešlo, ale jestli je to generátor, tak tady ho mají v přepočtu cca za 4000 Kč.
www.electrexworld.co.uk/acatalog/G815.html
Je to obchod s elektro součástkami pro motorky a zastoupení mají na Slovensku.
www.elperformance.sk/kontakt.php
Nebo to zkusit nechat opravit. Tohle máš blízko.
www.boschsafar.cz/index.php?option=com_c...k=view&id=4&Itemid=5
www.electrexworld.co.uk/acatalog/G815.html
Je to obchod s elektro součástkami pro motorky a zastoupení mají na Slovensku.
www.elperformance.sk/kontakt.php
Nebo to zkusit nechat opravit. Tohle máš blízko.
www.boschsafar.cz/index.php?option=com_c...k=view&id=4&Itemid=5
24. zář 2013 13:30 #1648
od PavelETV
Odpověděl PavelETV pro téma Stator alternátoru
A proč myslíš, že to je altík. Mně se to chovalo stejně když odešel regulátor....
24. zář 2013 20:10 #1649
od Myro
Mam stejnej nazor. Pri koupi motorky jsem menil rele za novy original. No a pred mesicem jsem ho vyhodi /to rele italske/ a dal tam od Vape jejich nejsilnejsi rele a pokoj, jede jak z praku.
Alternator se da premerit tak bych se neunahloval a nejdrive bych provedl mereni na vsech vetvich a pak bych konal.
Odpověděl Myro pro téma Stator alternátoru
PavelETV napsal: A proč myslíš, že to je altík. Mně se to chovalo stejně když odešel regulátor....
Mam stejnej nazor. Pri koupi motorky jsem menil rele za novy original. No a pred mesicem jsem ho vyhodi /to rele italske/ a dal tam od Vape jejich nejsilnejsi rele a pokoj, jede jak z praku.
Alternator se da premerit tak bych se neunahloval a nejdrive bych provedl mereni na vsech vetvich a pak bych konal.
24. zář 2013 20:26 #1650
od čuník
Odpověděl čuník pro téma Stator alternátoru
Regulátor dobíjení mám vyměněné cca 2 měsíce za wape. Samozřejmě, že může být chyba v regulátoru. K měření jsem se ještě nedostal. Jen jsem tak nějak uvažoval , kde může být zrada. Spíš se to jeví na mezizávitový skrat na statoru. Máte někdo zkušenost s převitím??
Vygenerováno za 0.209 sekund