Výměna oleje typ a kolik

Více
18. bře 2014 08:22 #1758 od Divi
Odpověděl Divi pro téma Výměna oleje typ a kolik
Ahoj tak by mě zajímalo kolik stojí asi litr takovyho oleje Motul/shell/castrol Atd.. Ja v neděli měnil a nalil tam Mogul 10w-50 za 173 kaček . Jaso MA2/Api SM.A šlape jako hodinky. skotymoto.cz/mogul-moto-4t-10w-50-motorovy-olej je tu i odkaz nedělám to kuli reklamě jen chci lidem na začátku sezony ušetřit nějakou tu korunu mě celá výměna 5l oleje + filtr stala 1008kaček

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
18. bře 2014 09:06 #1759 od Myro
Odpověděl Myro pro téma Výměna oleje typ a kolik

Divi napsal: Ahoj tak by mě zajímalo kolik stojí asi litr takovyho oleje Motul/shell/castrol Atd.. Ja v neděli měnil a nalil tam Mogul 10w-50 za 173 kaček . Jaso MA2/Api SM.A šlape jako hodinky. skotymoto.cz/mogul-moto-4t-10w-50-motorovy-olej je tu i odkaz nedělám to kuli reklamě jen chci lidem na začátku sezony ušetřit nějakou tu korunu mě celá výměna 5l oleje + filtr stala 1008kaček

Co se týče cen tak za cenu do 200kč za litr koupíš i odpvídající oleje od Motulu i Castrolu. Traduje se, že by se měl používat stále stejný olej z titulu toho, že jiný olej může díky svému složení rozpustit léty zakonzervované usazeniny.

Nicméně nejsem proti náhradám, ale kdysi jsem zkoušel nahradit svíčky NGK -- BRIXami a až když jsem tam vrátil NGK-čka zpátky tak jsem zjistil ten rozdíl v kvalitě.

Já zůstanu věrný Motulu, protože nemáš šanci posoudit kvalitu oleje jen kultivovaností motoru po nastartování, ale až po rozebrání převodovky po pár desítkách tisíc kolometrů.

Více
18. čvn 2014 20:07 #2084 od FonziETV
Odpověděl FonziETV pro téma Výměna oleje typ a kolik
Ahoj! Ať taky přidám trošku zkušenosti:-) První rok jsem jezdil Agip buď 10w-60 nebo 10W-50...ted nevím...protože prý Agip 15w-50 přestal dělat či co... a tohle je alternativa...se sebezapřením jsem ho tam nalil a jezdil. Letos přišlo na výměnu...protože dělám tam kde dělám a obchodujem s tím s kým obchodujem, mám pro sebe přístup k olejům Repsol za slušné ceny. Mrknul jsem tedy po něm a použil Repsol Rider 15w-50. A ejhle, motorka najednou přestala vibrovat, převodovka relativně stichla, spojka se chová příjemněj...celkově se chod skultivoval...Z toho vyplívá, žádná 10w-x...ale pěkně 15w-50 od nějakého renomovanějšího výrobce a je svatý klid...:-)

Více
24. úno 2016 10:43 #3351 od Bjaci
Odpověděl Bjaci pro téma Výměna oleje typ a kolik
Zdravím vás.
Nedávno jsem koupil Caponorda, má servisní knihu ale zjistil jsem že po dovezení z Itálie se měnil olej vždycky Motul 5100 10w40 místo 10w50.
Myslíte že mám dát zpátky 10w50 nebo pokračovat v 10w40.?????????????? :unsure:
Díky moc

Více
24. úno 2016 18:30 #3352 od cyberzef
Odpověděl cyberzef pro téma Výměna oleje typ a kolik
Pokud to funguje i na 10w40ku a neklouže spojka tak bych v něm asi pokračoval. Pokud si dobře vzpomínám, tak se doporučuje 15w50 zejména kvůli chování spojky.

Více
25. úno 2016 14:41 #3356 od CapoRider
Odpověděl CapoRider pro téma Výměna oleje typ a kolik
Ahoj, jestli 10w40 nebo 10w50 nebo 15w50 to se vedou diskuse pořád dokola.
Prostě plnou syntetiku a to číslo je teplotní rozsah. Já třeba leju Liqui Moly SYNTH 10W-50 RACE.

Vygenerováno za 0.226 sekund