Výměna oleje typ a kolik
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
Divi napsal: Ahoj tak by mě zajímalo kolik stojí asi litr takovyho oleje Motul/shell/castrol Atd.. Ja v neděli měnil a nalil tam Mogul 10w-50 za 173 kaček . Jaso MA2/Api SM.A šlape jako hodinky. skotymoto.cz/mogul-moto-4t-10w-50-motorovy-olej je tu i odkaz nedělám to kuli reklamě jen chci lidem na začátku sezony ušetřit nějakou tu korunu mě celá výměna 5l oleje + filtr stala 1008kaček
Co se týče cen tak za cenu do 200kč za litr koupíš i odpvídající oleje od Motulu i Castrolu. Traduje se, že by se měl používat stále stejný olej z titulu toho, že jiný olej může díky svému složení rozpustit léty zakonzervované usazeniny.
Nicméně nejsem proti náhradám, ale kdysi jsem zkoušel nahradit svíčky NGK -- BRIXami a až když jsem tam vrátil NGK-čka zpátky tak jsem zjistil ten rozdíl v kvalitě.
Já zůstanu věrný Motulu, protože nemáš šanci posoudit kvalitu oleje jen kultivovaností motoru po nastartování, ale až po rozebrání převodovky po pár desítkách tisíc kolometrů.
Nedávno jsem koupil Caponorda, má servisní knihu ale zjistil jsem že po dovezení z Itálie se měnil olej vždycky Motul 5100 10w40 místo 10w50.
Myslíte že mám dát zpátky 10w50 nebo pokračovat v 10w40.??????????????
Díky moc
Prostě plnou syntetiku a to číslo je teplotní rozsah. Já třeba leju Liqui Moly SYNTH 10W-50 RACE.