Poradit,co si koupit do zásoby :-)

Více
08. kvě 2015 17:27 #2649 od Ludva
Ahoj všichni.
Určitě je to tu vše napsané,ale chtěl bych poradit po vašich zkušenostech co by bylo vhodné si koupit do zásoby z těch problematických dílů??
Popřípadě označení dílu a kde jej koupit. Myslím Tím hlavně cífky,relé atd.... Měl bych to rád doma kdyby náhodou tak ať mohu hned řešit. Díky moc Ludva

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
08. kvě 2015 18:44 - 08. kvě 2015 18:51 #2650 od wp_thunder
Hele z vlastní zkušenosti ti stejně odejde něco, co mít nebudeš - Murphyho zákony fungujou skvěle.... Já mám doma relé, měnil jsem preventivně regl. a na cestě mě nechala kabeláž k čerpadlu. Osobně bych dal Capu co nejlepší péči a problémy řešil až když nastanou, výjimkou je pokud seženeš nějaký díl za bezkonkurenční peníze....

Jinak většina už tu je, regulátor VAPE R106-1, pokud jim pošleš starej, dodají ti ho včetně nakrimplovaný kabeláže

Cívky se probírají v samostatným tématu a zbytek taky, projdi si jednotlivé sekce fóra, popř. mr. google ti to dohledá taky. Dalším zdrojem informací je aprilia forum www.apriliaforum.com/

Martin @ Thunder
Poslední změna: 08. kvě 2015 18:51 uživatelem wp_thunder.

Více
08. kvě 2015 19:17 - 08. kvě 2015 19:19 #2651 od Myro

Ludva napsal: Ahoj všichni.
Určitě je to tu vše napsané,ale chtěl bych poradit po vašich zkušenostech co by bylo vhodné si koupit do zásoby z těch problematických dílů??
Popřípadě označení dílu a kde jej koupit. Myslím Tím hlavně cífky,relé atd.... Měl bych to rád doma kdyby náhodou tak ať mohu hned řešit. Díky moc Ludva

Já koupil Capouše před 5-ti lety a tenkrát byl v tak žalostném stavu, že mě to donutilo a vše co zde bylo diskutované jsem musel vyměnit. Konkrétně 2x cívka, relé dobíjení, palivové spojky. Navíc kotouče a samozřejmě běžné věci jako obložení, pneu a baterii. Od té doby jsem lil jen benál a vyměnil oleje a kapalinu. Tak že hlášky že Kápo je nespolehlivý neberu. Kdyby byl nespolehlivý jak se říká, tak by se nám to na srazech Caponordů už projevilo. Nepamatuji si, že by jsme řešili nějakou závadu.

Jo ještě jeden postřeh relé dobíjení dát rovnou Vape. Já jsem ho na začátku nahradil originálem a pak po zralé úvaze vyměnil za Vape.

Vape má naprosto předvídatelné hodnoty napětí, což se o originálu říct nedá, /ten si dává napětí jak se mu zrovna chce/.

Jo a palivové spojky měnit rovnou za kovové, cenově o chlup dražší, životnost nedozírná. Jo a tu panceřovou hadici Vám nakrimpluje každá lepší firma na hydrauliku za 2-kila.
Poslední změna: 08. kvě 2015 19:19 uživatelem Myro.

Více
08. kvě 2015 21:10 #2652 od Ludva
Díky za odpověď :-) napíšeš mi oznaçeni toho relé Vape....díky

Více
09. kvě 2015 08:44 #2656 od wp_thunder
Pokud se nepletu, tak se nejedná o relé ale regulátor dobíjení, který se dává od VAPE a je to tento eshop.vape.cz/z2668-regulator-r106-1

Martin @ Thunder

Více
09. kvě 2015 18:49 #2662 od Myro

wp_thunder napsal: Pokud se nepletu, tak se nejedná o relé ale regulátor dobíjení, který se dává od VAPE a je to tento eshop.vape.cz/z2668-regulator-r106-1

Máš pravdu předsedo opravdu se nejedná o relé ale o regulátor dobíjení. Relé byla u starých dynamobateriových dobíjení třeba u Jawek. Dnes se používá polovodičová elektronika.A WP-thunder má pravdu s tím odkazem, je to ta silnější varianta 500W, která to pobírá s přehledem. Údajně podle techniků Wape stačí i ta slabší verze /která je dokonce i lacinější/, ale těch pár korun rozdílu nestojí za to. Obě verze tam ale bezvadně sednou. Já si tam nakrimploval origo konektory a tak to mám i rozebiratelné, ale připrav se na pořádnou kabeláž, žádnej Ital.

Vygenerováno za 0.206 sekund