Progresivní pružiny - zkušenosti

Více
09. srp 2014 20:33 #2224 od ktmartin
Ahoj, přemýšlím nad novýma pružinama dopředu, protože se můj Capouš při brždění nějak moc potápí. Máte někdo zkušenosti jak hodně se to zlepší? Původně jsem chtěl Hyperpro a dát ho i na zadek, ale teď na to nějak nemám. A taky sem našel hyperpro pouze jako komplet na předek i zadek. předek jsem zvlášť nenašel. Myslíte že může být nějaký rozdíl mezi Hyperpro a třeba Withem? Nejradši bych totiž zkusil zatím jen předek, ale zase nechci koupit něco špatně...

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
10. srp 2014 08:33 #2225 od PavelETV
Hyperpro jsou určitě špička,Withem neznám,jen Wilbers. Určitě jimi nic nezkazíš,spíš ale získáš větší elasticitu odpružení než vyšší tvrdost.
Pokud nechceš zbytečně utrácet, začni změřením délky pružin, nakolik jsou vymačkané. Pokud budou v toleranci,zkuz je vypodložit a tím je trochu předepnout. Pak můžeš laborovat ještě s hustotou oleje.
Představa, že změnou pružin se trefíš do své představy odpružení jen tak nefunguje.
Hodně ti také pomůže správné dávkování zadní brzdy. Aby se motorka nestavěla na předek...

Více
11. srp 2014 06:42 #2226 od Méťa
Zdravím pánové, potřeboval bych radu. Mám capo 2004 s ABS. Po demontáži tlumičů, jsem vytáhl pružiny s dvojím vinutím viz.foto. Délka pružin je 395 mm, dle manuálu je servisní limit 400 mm.
Je možné , že se jedná o progresivní pružiny (jiná délka ?), nebo jsou to originály ,ale již unavané. Motorka nikdy neměla hlavní stojan.
Díky
Přílohy:

Více
11. srp 2014 06:43 #2227 od ktmartin
Pardon, byl to překlep. Myslel jsem Wirth. Kdysi jsem se totiž bavil s člověkem, který má na Caponordu Hyperpro komplet a říkal, že je to úplně jiná motorka. Kámoš má V-stroma a můj Capouš je oproti němu při propružení na místě strašná houpačka (třeba to je způsobeno vyššími zdvihy...). Ještě mně teď napadlo, že předchozí majitel motorku snižoval kostmi v přepáčku, tak radši rozdělám i předek, jestli se s tím taky nesnažil něco udělat...

Více
12. srp 2014 13:36 #2228 od LuDom
Meťa:
modely od 2004 s ABS majú štandardne progres pružiny. Ja som už mal tiež unavené, takže asi to bude už vekom.

Více
12. srp 2014 20:09 #2229 od Méťa
Díky, už se mi taky podařilo něco zjistit, vypadá to na unavené pružiny.

Vygenerováno za 0.260 sekund