Spotreba oleja.
10. lis 2017 09:15 - 10. lis 2017 11:11 #4988
od mates750
Odpověděl mates750 pro téma Spotreba oleja.
Šak samozrejme že zohriaty olej na MAX. No ale skúsme teda ak má niekto skúsenosť ísť k veci. Vynecháme ľahkú tému min a Max a skúsme niekto napísať že vymenil som simeringi na ventyloch a bol pokoj alebo žere dalej.....asi Fonzi by vedel najskôr.
Nájazd je reálny mám rodinu v Taliansku a pán mal 62 rodinny známy a od novoty mal capoša. Len to neznamená že keď je aj real nájazd že niesu krúžky chytene on to dával do servisu robiť a ani on ani ja netušíme aký olej mu tam sypali...ale história moto je dokonca verejná na talianskej stránke o caponordoch bol členom foto rady opravy úpravy secko tam je vo fórach.
Skôr čakám radu od niekoho čo to riešil alebo má skúsenosti a povie napríklad že rotax na krúžky netrpel aj keby na heliol jazdil skôr stvrdnutú simeringi vymen a máš pokoj...to by ma samozrejme potešilo najviac.
Ešte jedna zaujímavosť. Myslíte že nám to hrozí???
Nepáči sa mi ale je tam veľké ale .... závady dve výmeny dinama , spojka samozrejme a na zadnej hlave ventyl aspoň toľko som rozumel.
A stránka kde je ten klub z videa.
transeurope.de/motorraeder/1000000_km_-_...000000_km_-_klub.htm
Capoša nemá nikto??? Iba mi...aj to poteší..
Nájazd je reálny mám rodinu v Taliansku a pán mal 62 rodinny známy a od novoty mal capoša. Len to neznamená že keď je aj real nájazd že niesu krúžky chytene on to dával do servisu robiť a ani on ani ja netušíme aký olej mu tam sypali...ale história moto je dokonca verejná na talianskej stránke o caponordoch bol členom foto rady opravy úpravy secko tam je vo fórach.
Skôr čakám radu od niekoho čo to riešil alebo má skúsenosti a povie napríklad že rotax na krúžky netrpel aj keby na heliol jazdil skôr stvrdnutú simeringi vymen a máš pokoj...to by ma samozrejme potešilo najviac.
Ešte jedna zaujímavosť. Myslíte že nám to hrozí???
Nepáči sa mi ale je tam veľké ale .... závady dve výmeny dinama , spojka samozrejme a na zadnej hlave ventyl aspoň toľko som rozumel.
A stránka kde je ten klub z videa.
transeurope.de/motorraeder/1000000_km_-_...000000_km_-_klub.htm
Capoša nemá nikto??? Iba mi...aj to poteší..
Poslední změna: 10. lis 2017 11:11 uživatelem mates750.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
11. lis 2017 12:47 #4989
od FonziETV
Odpověděl FonziETV pro téma Spotreba oleja.
Tak ja k tomu teda taky neco povim
Takova spotreba oleje neni zpusobena guferama ventilu. Nejake procento mozna ano, ale mizive. Podle me je problem bud v zapecenych pistnich krouzcich nebo ovalnem, krivem valci. Nekdo to mohl prehrat a je to hned. Pokud to ovsem nekde netece ven
Jedinna moznost, pokud to chces resit, je sundat hlavy a valce, zkontrolovat krouzky a promerit ovalitu ve valcich. Pri te prilezitosti zrovna vymenit ventilove gufera a samozdrejme prebrousit jak hlavy, tak valce a vse s novyma tesnenima slozit. Kdyby bylo treba, vse co pisu jsem schopen udelat.

11. lis 2017 13:00 #4990
od FonziETV
Odpověděl FonziETV pro téma Spotreba oleja.
A k te hladine oleje. Pri vymene naleju 4 litry, nastartuju, necham zahrat, motorku prohedu par kilometru a pak doleju po max na olejoznaku. Capo ma tzv. Suchou skrin, tzn. Ze olej, ktery vytekl z mazanych mist do skrine je jednim cerpadlem odsavan do olejove nadrze vne motoru a odsud je nasavan druhym cerpadlem a pres filtr tlacen do mazanych mist. Klikova skrin je tedy bez vyrazne hladiny oleje. Ikdyz tedy prelejes pres max v nadrzce, nic hrozneho se v podstate nedeje. To co psal jura hrozi napr. u automobilovych motoru a motocyklovych tam, kde neni zvlast olejova nadrz a nalivame olej primo do motoru. Kdyz se klikovka brodi v oleji, nejen ze ho muze napenit, ale taky do nej narazi, brzdi se a motor ztraci vykon...
A me capo taky nesezere ani kapku oleje od vymeny do vymeny. Pouzivam taky Repsol 15W-50 a menim po 7500km...
A me capo taky nesezere ani kapku oleje od vymeny do vymeny. Pouzivam taky Repsol 15W-50 a menim po 7500km...
11. lis 2017 17:49 - 11. lis 2017 18:10 #4991
od mates750
Odpověděl mates750 pro téma Spotreba oleja.
Dík moc za vyčerpávajúcu odpoveď. Tak že v konečnom dôsledku krúžky..len tak rozmýšľam že ak je ovalita výmena krúžkov nepomôže ...resp. na chvíľu. Môj osobný dojem je že dostali na pi...u pre olej čo mu tam sypali v Taliansku..našiel som staršiu nálepku pod sedadlom(zo servisu) a tam bolo že 15W/40 a niaky pseudo výrobca domáci italsky... Má hneď zarazilo a nesmierne" potešilo". Prehriatia nie panko sa staral nemal ako prehriat lebo ked bola zavada tak hned odtahovka a do servisu a hovoril ze len raz a to bol tusim regler a dal nový od aprilie a ten som ja vymenil za vape. a jazdil no ako dôchodca klidek(sme inac v kontakte do teraz)..len hovno vedel že 15w40 tam nemá byť. A hovoril že dával meniť olej po 10000 tuším ...no dosť dlhý interval na môj vkus.(ale tusim v manuli je niaky taky interval)
Takto skúsim ešte alternatívu. Dajme tomu ze mením olej ako bývalý majiteľ po 10 a dávam nevhodný teda 15/40 ale nie som pilot jazdím loudani se krajinou. Je možné zodrať krúžky??? Kamoš má afriku a total bezudrzbovka tam má ísť olej 15/40 a on mení jak si spomenie... Má na nej ťažkých 100 tisíc a nezere žiaden olej. Je rotax z hovna alebo Afrika je z titanu ???? Lebo ak starý panko teda sa staral a netocil ju ako sialenec tak aj na olej 15/40 by nemal byť motor chytený teda vybehaný...môžu byť zalepene???. No neteší má to tak spekulujem ako je to mozne .....a nechce sa mi doist k alternatíve ze po 65tisic km aj ked nie za idealnych servisných podmienok by mohol byt motor zodratý. To kcomu by som to potom prirovnal k cinskej moto ?? Ale aj tie vydrzia viac poznam pana od vas (čech) starý panko 70rocný?? ma tu cinu 125ku enduro a taha na 50tisic a cundruje no super týpek......
No neviem teda. Babo rad:)
Takto skúsim ešte alternatívu. Dajme tomu ze mením olej ako bývalý majiteľ po 10 a dávam nevhodný teda 15/40 ale nie som pilot jazdím loudani se krajinou. Je možné zodrať krúžky??? Kamoš má afriku a total bezudrzbovka tam má ísť olej 15/40 a on mení jak si spomenie... Má na nej ťažkých 100 tisíc a nezere žiaden olej. Je rotax z hovna alebo Afrika je z titanu ???? Lebo ak starý panko teda sa staral a netocil ju ako sialenec tak aj na olej 15/40 by nemal byť motor chytený teda vybehaný...môžu byť zalepene???. No neteší má to tak spekulujem ako je to mozne .....a nechce sa mi doist k alternatíve ze po 65tisic km aj ked nie za idealnych servisných podmienok by mohol byt motor zodratý. To kcomu by som to potom prirovnal k cinskej moto ?? Ale aj tie vydrzia viac poznam pana od vas (čech) starý panko 70rocný?? ma tu cinu 125ku enduro a taha na 50tisic a cundruje no super týpek......
No neviem teda. Babo rad:)
Poslední změna: 11. lis 2017 18:10 uživatelem mates750.
11. lis 2017 20:15 #4992
od Jardas
Odpověděl Jardas pro téma Spotreba oleja.
Já mám r.v.2002, najeto 82000 km.Olej dávám Repsol 15W-50.Olej měním po 7500 km.takže jednou před sezónou a podruhé v sezóně a nedolévám.
A olej měním přesně jako Fonzi.
A olej měním přesně jako Fonzi.
- findejs1310
-
- VIP EXPERT
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování 11
12. lis 2017 08:20 #4994
od findejs1310
Odpověděl findejs1310 pro téma Spotreba oleja.
Zdarec:-) 
A je tady někdo koho zajímá kolik oleje tam nalil nebo to tam lejete všichni jen tak aby se vám líbila hladina v olejoznaku??

A kolik se vám dostává do airboxu?
Jura

A je tady někdo koho zajímá kolik oleje tam nalil nebo to tam lejete všichni jen tak aby se vám líbila hladina v olejoznaku??

A kolik se vám dostává do airboxu?
Jura
Vygenerováno za 0.192 sekund