TuneECU
12. říj 2019 14:55 - 12. říj 2019 15:05 #5965
od PAVIK
Ahoj, díky - neber tu mou předchozí odpověď nijak zle, nebylo to tak ani myšleno. Jen se snažím něčeho dopátrat. Až budu mít chvilku, zkusím to ještě přeinstalovat. Jak TuneEcu, tak i ovladače pro kabel. Ještě je možnost, že je vada v kabelu, resp. v čipu. Jinak kabel mám tenhle: www.easydiag.cz/PROFI-USB-VAG-COM-KKL-FT...FT232RL-FT232-d2.htm
a redukci/propojku tuto: diagnostikavozu.cz/kategorie/diagnostick...prilia-6pin-553.html
Ještě jsem komunikoval s prodejcem toho OBD2 kabelu, který radí nastavit latenci COM portu v počítači z 16ms na 1ms, prý to občas pomůže.
EDIT: Ještě mě napadá nějaký studený spoj v diagn. zásuvce na motorce - jeden drát byl upadlý, tak jsem ho letoval. Ostatní se zdály dobré...
photos.app.goo.gl/Yq6S66ufRNndTC6k9
a redukci/propojku tuto: diagnostikavozu.cz/kategorie/diagnostick...prilia-6pin-553.html
Ještě jsem komunikoval s prodejcem toho OBD2 kabelu, který radí nastavit latenci COM portu v počítači z 16ms na 1ms, prý to občas pomůže.
EDIT: Ještě mě napadá nějaký studený spoj v diagn. zásuvce na motorce - jeden drát byl upadlý, tak jsem ho letoval. Ostatní se zdály dobré...
photos.app.goo.gl/Yq6S66ufRNndTC6k9
Poslední změna: 12. říj 2019 15:05 uživatelem PAVIK.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
12. říj 2019 15:49 - 12. říj 2019 15:49 #5966
od PAVIK
Tak ještě jeden poznatek. Na Motorkářích jsem našel stejný problém jednoho člověka u KTM990. U něho byl problém, že s původní palivovou mapou to nekomunikovalo. Dovolím si citovat jeho odpověď na můj dotaz:
"Ahoj, já mám KTM 990, takže to nemusí sedět. U mě byl problém v tom, že tyhle možnosti nepodporovala jednotka motorky. Nahrál jsem pak mapu z vyššího ročníku a mám teď aktivní všechny ikony. Prostě problém není v programu tuneecu, ale v motorce."
Tak a co teď na to odborníci na Caponord - je to možné? Jinak u mé motorky byla měněná řídící jednotka za nějakou jinou v Aspiritu, když hledali jinou závadu (nakonec špatná kostra). Kdyžtak to vykuchám a zkusím připojit původní jednotku, kterou k motorce také mám.
"Ahoj, já mám KTM 990, takže to nemusí sedět. U mě byl problém v tom, že tyhle možnosti nepodporovala jednotka motorky. Nahrál jsem pak mapu z vyššího ročníku a mám teď aktivní všechny ikony. Prostě problém není v programu tuneecu, ale v motorce."
Tak a co teď na to odborníci na Caponord - je to možné? Jinak u mé motorky byla měněná řídící jednotka za nějakou jinou v Aspiritu, když hledali jinou závadu (nakonec špatná kostra). Kdyžtak to vykuchám a zkusím připojit původní jednotku, kterou k motorce také mám.
Poslední změna: 12. říj 2019 15:49 uživatelem PAVIK.
13. říj 2019 06:31 #5968
od findejs13
13. říj 2019 18:58 - 13. říj 2019 19:12 #5969
od mekgaver
Ahoj mě to dělalo to samé a pomohlo mě dodělat ukostření v obd viz odkaz:
www.moto-abruzzo.net/ecu/tuneecu-1-7-8c-review/
teď to maká na 1
www.moto-abruzzo.net/ecu/tuneecu-1-7-8c-review/
teď to maká na 1
Poslední změna: 13. říj 2019 19:12 uživatelem mekgaver.
26. srp 2022 18:56 #6351
od Méťa
Zdravím pánové, chtěl jsem se zeptat na následující. Mám Capa 2004 s lambda sondou. Po připojení TuneEcu jsem zjistil, že je v jednotce nahraná mapa pro moto bez senzorů co atd. Nahrál jsem mapu pro moto se senzorem. Vše proběhlo v pořádku, ale načetla se mi závada ,, porucha topného okruhu lambda sondy". Má s tím někdo zkušenost ? Po resetu závada zmizela. Může to být přehráním mapy, nebo opravdu hledat chybu na sondě ? Díky za každou odpověď.
Vygenerováno za 0.241 sekund