výfuky

Více
07. srp 2016 09:55 - 07. srp 2016 09:56 #4295 od findejs1310
Odpověděl findejs1310 pro téma výfuky
No system prepazek a trubek bez vaty je ten original. ;)
Absorpcni lauf je prave plnopruchozi s vatou ktera absorbuje castecne hluk.
Jura
Poslední změna: 07. srp 2016 09:56 uživatelem findejs1310.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
07. srp 2016 10:32 - 07. srp 2016 10:36 #4296 od FonziETV
Odpověděl FonziETV pro téma výfuky
Jak píše Jura. Ten originál systém tlumení hluku je tzv. restrikční v konbinaci s absorbčním (Vata je v originále taky, ale jen asi 1cm vrstva u obalu). Leo Vince, GPR, Yoshimura, Akrapovič atd. atd. jsou v podstatě všechno tlumiče absorbční, tudíž děrovaná roura obalená materiálem absorbujícím energii tlakové vlny výfukových plynů (ocelová vlna, skelná vlna apod.). Tudíž ať už si "laďák" uděláš doma z origo výfuku nebo si za 25tis. koupíš Akrapoviče, výměna vaty tě po čase nemine. Jen s tím rozdílem, že u Akrapa prostě odvrtáš pár nýtů, vyměníš vatu, snýtuješ zpět a máš za hodinu hotovo a u přerábky origo výfuku, který jsi ty nebo někdo jiný zpět svařil to není práce na hodinu ale třeba na tři, čtyři :-)

Proto jsem se ptal jak je to od tenaxu udělané. Když by to bylo bez řezání rozebiratelné, nepřemýšlím a výfuky nechám otevřít tam, protože kvalitní materiál na oba laufy mě vyjde téměř na stejno. Ale tím, že je to od Tenaxu nejspíš nerozebiratelné, pouštím se do toho sám :-)

A strach z toho že budete řešit výměnu vaty co 10 tis. km fakt mít nemusíte :-) Osobně jsem několik desítek tisíc km odjezdil na velkém GS s Leo Vince SBK bez jakéhokoliv zásahu a kdo ví jak dlouho jezdil předemnou. Za celou dobu jsem nepoznal žádný rozdíl v hluku a ani teplotě obalu:-)

Jednoduše...až bude obal hnědnout od žáru a bude to hlučné jak boeing...pak vyměniš vatu:-)
Poslední změna: 07. srp 2016 10:36 uživatelem FonziETV.

Více
10. srp 2016 04:16 #4311 od divocak
Odpověděl divocak pro téma výfuky
Tak uz som v klube tenax aj ja a sice niesom odbornik do vyfukov, ale praca sa mi zda remeselne pekne zvladnuta. Ten zvuk ani nekomentujem,lebo sa mi z neho stavaju chlpy :blink: . S tlmivkami pekny decentny zvuk a bez nich to je uplna amerika. Snad vydrzia aspon 40tis km

Více
10. srp 2016 04:24 #4312 od findejs1310
Toz vitaj v klube :laugh: :laugh:

Více
11. srp 2016 07:26 #4315 od Zdenál
Odpověděl Zdenál pro téma výfuky
Čau, dejte sem někdo fotku těch výfuků, s tlumivkou i bez, taky by mě zajímalo jak vypadají.
Díky Zdenál

Více
11. srp 2016 10:00 #4317 od findejs1310
vypadaji porad stejne.

Vygenerováno za 0.238 sekund