Ukazovatel stavu paliva :)

Více
19. srp 2014 06:54 #2239 od petr0604
Odpověděl petr0604 pro téma Ukazovatel stavu paliva :)
Tak dík kluci. Musím se s motorkou trošku sžít. A co nevím, tak se zeptat. Jinak musím říct: BOMBA. Továrna na zábavu!

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
17. dub 2015 13:06 - 17. dub 2015 13:08 #2568 od wp_thunder
Odpověděl wp_thunder pro téma Ukazovatel stavu paliva :)
Zdar
Tak zlí šotkové řádí dál. Po té co jsem se na podzim z Rakouska vracel na vleku (zlámané kabely v průchodce k palivovému čerpadlu) a oprava se nezdařila (na drátech vzlínal benzín(maličko, ale přece)) absolvoval výměnu celého svazku, za který si ti zloději z Aprilie řekli 1925,- :(. Zároveň se udělaly ventily, synchro a já se těšil, že snad už bude vše v pořádku. Nicméně po natankování začal dělat bordel ukazatel paliva. Dotankoval jsem do plnejch, ukazatel ukazoval stav bez posledního dílku, který naskočil po ujetí pár desítek metrů. Po cca 20ti km během jízdy najednou začal ubývat stylem 1 dílek/30s až do stavu, kdy ukazoval 1/2 nádrže, chvilku to poskočilo nahoru a zase dolů až se to ustálilo opět na plném stavu, který tam více méně již zůstal. Ujeli jsme cca 140km a ani se to nehlo. Na konci jsme se Zdemalem položili motorku na bok abychom to donutili se hýbat a ukazatel spadl o jeden dílek pod maximum, kde zatím drží. S ohledem na vyjetou 1/2 nádrže je to samozřejmě blbost a jen přemýšlím, kde to může drhnout. Plovák je v uzavřený v tom bílém válci, který takže manipulace s modulem a případné bloknutí kabelama asi nehrozí. Nenapadne vás někoho něco, nebo rozebírali jste už někdo ten plovák?

Díky za případné postřehy

Martin @ Thunder
Poslední změna: 17. dub 2015 13:08 uživatelem wp_thunder.

Více
18. dub 2015 12:08 #2575 od FonziETV
Odpověděl FonziETV pro téma Ukazovatel stavu paliva :)
Tak něco podobného mi to udělalo na podzim. Chaoticky to poskakovalo a nakonec to skončilo u prázdné nádrže a rozsvícené kontrolky (bylo tam skoro plno). A zjistil jsem vypadlý drát právě v té průchodce. Oprava se zdařila a jezdím. Plovák jsem měl rozdělaný komplet už dvakrát. Jde to celkem v pohodě, ale to skládání zpět je porod. Nedoporučuju se do toho pouštět. Chyba v něm 100% nebude. Nemá se tam co pokazit. Spíš bych řekl, že celý ten válec budeš mít uvolněný z držáku a bude ti volně plavat v nádrži. O tom už se tu taky někde psalo.

Více
18. dub 2015 15:32 #2577 od wp_thunder
Uvolněný to asi nebude, dneska jsem to opět protáhl a po najetí 200km to pomalu začalo klesat. Možná jsem plašil zbytečně, ale uvidím až vyjedu nádrž do prázdna. Normálně mi první dílek slezl po ujetí cca 80km teď po 150 a dalším se taky moc dolů nechtělo. ve 180km spadl tepve třetí a v průběhu té další stovky jsem se dostal na celkem normální stav, kdy ODO hlásí 271 a nádrž ukazuje 3 dílky. Buď se nahoře nějak seklo, nebo někde bude zvýšený odpor v kabeláži. Celej ten svazek co zlobí je novej.....

Martin @ Thunder

Více
18. dub 2015 15:40 #2579 od FonziETV
Odpověděl FonziETV pro téma Ukazovatel stavu paliva :)
Ona elektrika celkově u Caponorda je trošku Italská pomsta :-) Když jsem dělal takovou generální opravu a údržbu po koupi, měl jsem komplet svazky na zemi rozložené, všechny konektory jsem vyměnil za vodotěsné, některé vodiče, které byly silně poddimenzované na to co je jimi napájené jsem vyměnil za silnější (například ukostření předního světla atd...) opravil různé spoje, posílil ukostření k motoru, jednou pro vždy vyřešil problémy s dobíjením (relé VAPE, vyházet všechny silové konektory od altíku do relé a od relé k baterce...) A je svatý klid. Loni mě vyšplouchl právě jen svazek v nádrži, na který jsem prakticky kromě konektoru nesáhl.

Více
18. dub 2015 15:52 #2581 od wp_thunder
Koukám stejnej osud s tím svazkem čerpadlu ;). Regl od VAPE mám taky ale já to měnil preventivně, kabeláž k od altíku je lisovaná a bez konektorů. Celou kabeláž jsem venku neměl a děsím se toho, kdy mě to potká.... Jeden čas, jsem si pohrával s myšlenkou že bych to preventivně vyměnil vše, ale když na mě vyběhly ceny těch svazků, málem jsem omdlel.....
Dneska abych si kalich hořkosti vypil do dna mi při kontrole toho ukazatele mechanik naznačil abych se mrknul na přední vidlici......která byla před 2 rokama repasovaná..... a co bys řekl..... lehce prosakuje, tak si ten proces zopáknu.... a to jsem tam na podzim dával novej olej (otevíraný pouze zátkama nahoře a zjištěný že při repasi tam bylo daný o 2dl méně)..... Tak mám opět o zábavu postaráno.

Martin @ Thunder

Vygenerováno za 0.243 sekund