spojkový válec

Více
29. čvc 2013 19:01 #1534 od Medvídě
Odpověděl Medvídě pro téma spojkový válec
Tak hodně zdaru při opravě .Taky už mě napadl jestli by tam nepaslo něco z nějakýho brzdiče brembo.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
31. čvc 2013 04:23 #1544 od PavelETV
Odpověděl PavelETV pro téma spojkový válec
Pánové, kdysi jsem řešil stejný problém. Cca v 50000km.
Úplně černá kapalina a únik dole u pracovního válce. Chce to nejen vyměnit těsnící O-kroužek a pořádně vypláchnout a vyčistit celý systém, ale i vyměnit hadice. Staré gumové hadice už jsou po smrti a postupně uvolňují do kapaliny nečistoty.
Pořiďte si kvalitní pancéřovky a máte klid. Ale i tak je dobré měnit kapalinu aspoň jednou za dva roky. Laborování s jiným "levnějším" těsněním bych moc nedoporučoval. Zkutečně se platí nejen za značku ale i za materiál.
Dnes se blížím 90000km a spojke je stále OK.

Více
31. čvc 2013 19:56 #1552 od smazak73
Odpověděl smazak73 pro téma spojkový válec
Z černou kapalinou u spojky bych si vůbec hlavu nelámal ...nevíte co se vypouštělo z 115O GS.
Jinak někdo sem dával odkaz na E bay ..jsou to válečky oberon. Anglie cca 3500kč je to hvízne a víte co je ve vnitř?
Tomu se člověk musí jenom smát :laugh:

Více
01. srp 2013 06:17 #1562 od wp_thunder
Odpověděl wp_thunder pro téma spojkový válec
No Smažáku, co se vypouštělo z GS je mi celkem putna, ale to že je na Capovi kapalina černá po 2 měsících značí že je něco špatně. Samo není to závada, která by motorku odstavila, ale řešit by se měla - pokud by tedy oficiálně Aprilia nevydala prohlášení, že je to normální.

Válečky apod jsou super, ale s ohledem na cenu je to docela dost peněz, otázkou jestli pak nevzít celou pumpu za 4600 - viz. můj odkaz o trochu zpět (i když pokud to ta výměna gufera vyřeší jen na omezenou dobu bude to v čase levnější oprava).

Smát se můžeš jak chceš ;), ale právě proto tu tohle fórum snad je abychom si vyměňovali své poznatky a zkušenosti o našich motorkách. Přeci jen už nejsou nejmladší a trochu té "lásky" a péče potřebují.

Martin @ Thunder

Více
01. srp 2013 06:32 #1563 od smazak73
Odpověděl smazak73 pro téma spojkový válec

wp_thunder napsal: No Smažáku, co se vypouštělo z GS je mi celkem putna, ale to že je na Capovi kapalina černá po 2 měsících značí že je něco špatně. Samo není to závada, která by motorku odstavila, ale řešit by se měla - pokud by tedy oficiálně Aprilia nevydala prohlášení, že je to normální.

Válečky apod jsou super, ale s ohledem na cenu je to docela dost peněz, otázkou jestli pak nevzít celou pumpu za 4600 - viz. můj odkaz o trochu zpět (i když pokud to ta výměna gufera vyřeší jen na omezenou dobu bude to v čase levnější oprava).

Smát se můžeš jak chceš ;), ale právě proto tu tohle fórum snad je abychom si vyměňovali své poznatky a zkušenosti o našich motorkách. Přeci jen už nejsou nejmladší a trochu té "lásky" a péče potřebují.

No tak si to řešte no. Stejně nic nevyřešíte. Je to prostě blbě udělaný a řeší to jen ten Oberon. Musím se smát tomu jak to chlapci v Anglii jednoduše vyřešili ne Vám.
Oberon totiž použil místo válečku s manžetou ,která se mimochodem dřív nebo později ohrne ,váleček se třemi O kroužky. Tahle závada je schodná se závadou u KTM Adventure.
A řeči že jde o materiál atp jsou na nic Aprilia udělala konstrukční chybu ...spíše Rotax a sype se to na všech motorkách. Jsou si toho vědomi ,že to lidi potřebujou koupit tak tu manžetu neskutečně předražujou. To je můj názor.
PS: Možná výměna hadic pomůže,ale určitě to neodstraní tuhle konstrukčí chybu.
Pps. U každý motorky kde je kap. spojka alespoň co jsem viděl byla kapalina černá.

Více
01. srp 2013 07:14 #1564 od wp_thunder
Odpověděl wp_thunder pro téma spojkový válec
Díky za tip na toho Oberona. BTW ty už máš tohle vyřešený nebo tě to taky ještě čeká???

Martin @ Thunder

Vygenerováno za 0.245 sekund