spojkový válec
14. čvc 2013 20:10 #1479
od Medvídě
Odpověděl Medvídě pro téma spojkový válec
Ahoj závada se projevujuveje podobně jako netěsnící spojkový válec jen ti nikde neteče kapalina ale po zmáčknuti spjoky ti prostě ubývá tlak až se dostane spojka do záběru a s tím se moc jezdit nedá.Caponorda jsem si tak trošku vysnil a mám ho týden a už stojím a opravuji.Děkuji za ten pdkaz to je přesně to co hledám je to rozmněr který se opět nedá sehnat není zas až tak uplně běžný.Navíc první manžeta je asi celkem specoš a má na sobě nějaká vybrání.Obědnávám hned moc se těším až budu opět pojizdný děkuji vám všem a děkuji za FORUM.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- wp_thunder
- Expert
Méně
Více
- Obdržená poděkování 6
27. čvc 2013 15:20 #1516
od wp_thunder
Martin @ Thunder
Odpověděl wp_thunder pro téma spojkový válec
Zdar, při provádění kontroly jsem zjistil že nově vyměněná spojková kapalina má v sobě mastné fleky a černou barvu. Domnívám se, že je v háji těsnění spojkového válce dole u motoru, nicméně vy kdož jste se s touto závadou již setkali, jak se to projevovalo Vám.....
Jestli kapalina ubyla nebo ne to nevím, protože mi ji měnil v květnu servis a kontrolu jsem dělal až nyní.
Předpokládám že stopové množství brzdovky se tím pádem mohlo dostat i do oleje, takže až bude identifikována závada raději vyměním i olej.....
Můžu když tak poprosit o další tipy na co se zaměřit nebo zda se mé úvahy ubírají správným směrem..? A je velkej problém to přetěsnit svépomocí, nebo to mám raději nechat na servisu (úplně levej nejsem, ale mechanik taky ne :o) )
Díky
Jestli kapalina ubyla nebo ne to nevím, protože mi ji měnil v květnu servis a kontrolu jsem dělal až nyní.
Předpokládám že stopové množství brzdovky se tím pádem mohlo dostat i do oleje, takže až bude identifikována závada raději vyměním i olej.....
Můžu když tak poprosit o další tipy na co se zaměřit nebo zda se mé úvahy ubírají správným směrem..? A je velkej problém to přetěsnit svépomocí, nebo to mám raději nechat na servisu (úplně levej nejsem, ale mechanik taky ne :o) )
Díky
Martin @ Thunder
Poděkovali: Medvídě
27. čvc 2013 21:38 #1517
od Medvídě
Odpověděl Medvídě pro téma spojkový válec
Ahoj jelikož sem teď řešil tu podchazející spojkovou pumpu a po prvním rozdělání jsem v nádobce objevil to samé co píšeš, tedy tmavou kapalinu s náznaky mastonoty což jsem připsal na vrub jejímu stáří.Rozdělal jsem pro jistotu i váleček spojky dole u motoru a celé včetně nádobky na kapalinu jsem to vyčistil.A stejně se mi nějaká nečistota v podobě tmavé kapaliny objevila už ale jen v opravdu malinkým množství bylo to vidět při odvzdušňování jak se to vrací zpátky do nádobky.Můj názor je ten že pokud by tekl váleček dole u motoru ztrácela by se kapalina a spojka by nefungovala jak má.
29. čvc 2013 05:03 #1518
od MOZUCHYN
Odpověděl MOZUCHYN pro téma spojkový válec
Mám ten samý problem.Vyměním kapalinu a po půl roce je v nádobce černá Ale neubude ani kapka tak nevím co to způsobuje.Spojka chodí bez broblému.Z nádobky to vytáhnu injekční stříkačkou a dám novou kapalinu jinak jsem to víc neřešil.
29. čvc 2013 09:35 #1519
od zdemal
Odpověděl zdemal pro téma spojkový válec
Je tam průsak oleje do spojkové kapaliny. Údajná nemoc tohoto motoru. Přetěsnit spojkový válec (pozice 16 zde: www.apriliapartsbuyer.co.uk/parts/etv-10...ump/ap8106935-gasket) a vyměnit kapalinu. PartsDepot to má za 516 Kč. :( Z vlastní zkušenosti vím, že se problém po čase vrátí i po přetěsnění, takže nezbývá než pravidelně kapalinu kontrolovat a měnit. Já už jsem se s tím za těch osm let smířil a dělám to každé jaro.
Poděkovali: wp_thunder
- wp_thunder
- Expert
Méně
Více
- Obdržená poděkování 6
29. čvc 2013 10:19 - 29. čvc 2013 10:19 #1520
od wp_thunder
Martin @ Thunder
Odpověděl wp_thunder pro téma spojkový válec
Díky já si to myslel, tak asi navštívím a-spirit a o víkendu si budu hrát.....
Jen ještě dotaz....když pak rozeberu tu spojkovou pumpu poteče z toho olej nebo je to dost vysoko nad jeho hladinou???
Jen ještě dotaz....když pak rozeberu tu spojkovou pumpu poteče z toho olej nebo je to dost vysoko nad jeho hladinou???
Martin @ Thunder
Poslední změna: 29. čvc 2013 10:19 uživatelem wp_thunder.
Vygenerováno za 0.241 sekund