Cukání motorky
11. bře 2019 12:55 #5695
od Isachs
Odpověděl Isachs pro téma Cukání motorky
Tak jsme kousek
Jinak vyměnil jsem palivový filtr a nevím jestli se mi zdálo, že necuká a nebo to přestalo nevím vůbec, projel jsem to asi 30 km (na víc byla zima) a nedělá to tedy. Takže uvidím až bude tepleji. Faktem je, že to dělalo více, když byla pořádně zahřátá motorka.
Jinak vyměnil jsem palivový filtr a nevím jestli se mi zdálo, že necuká a nebo to přestalo nevím vůbec, projel jsem to asi 30 km (na víc byla zima) a nedělá to tedy. Takže uvidím až bude tepleji. Faktem je, že to dělalo více, když byla pořádně zahřátá motorka.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
19. bře 2019 14:09 - 19. bře 2019 14:14 #5707
od Isachs
Tak nic, cukání přestalo, když byla zima, ale jakmile je teplo, tak je to zase špatný. Diagnostika nic. Viděl jsem tu kdysi, že někdo prodával cívky upravený snad z nějakého Peugeota... Na kolik to vyjde?
Zkusil bych možná 2 vzít a trochu protočit výměnným způsobem mezi sebou.
To čerpadlo jsem objednal i tak. Za 800 jej zkusím.
Zkusil bych možná 2 vzít a trochu protočit výměnným způsobem mezi sebou.
To čerpadlo jsem objednal i tak. Za 800 jej zkusím.
Poslední změna: 19. bře 2019 14:14 uživatelem Isachs.
19. bře 2019 21:50 #5710
od FonziETV
Odpověděl FonziETV pro téma Cukání motorky
Ja je prodavam. 1300 za kus uz hotovy upraveny. Kdyztak se ozvi. Telefon mam v profilu.
27. bře 2019 18:10 #5725
od Isachs
Zatím jsem vyměnil čerpadlo a svíčky (staré jsou úplně černé). Beze změny. Včera jsem si s tím hrál celý den.
Dneska jsem ještě jednou zkontroloval házení svíček, motorka byla v garáži v teple, nechal jsem jí ohřát na provozní teplotu, kdy začala cukat a pak vytahal fajfky, dal svíčku, opřel o kostru a hází všechny. Jiskra je pěkná, silná, vypadá na všech stejně. Samozřejmě nejde o osciloskopické měření, ale nevěřím tomu, že by to bylo špatné. Motorka před manžetami prostě chodila dobře, pak nastal problém s vysokými otáčkami, vyměnily se manžety a motorka šla do servisu na naladění a od té doby problém.
Nicméně, mám otázku, pod sáním, resp. pod každou manžetou jsou dva šrouby, které (podle mě) slouží k naladění podtlaků jednotlivých válců. Nevím, jak moc velký to může mít účinek, ale oba šrouby jsou utažený nadoraz a to si myslím, že není dobře.
Jeden jsem povolil a motorka okamžitě chodí jinak. Sice stouply volnoběžné otáčky, ale motorka jde okamžitě za plynem bez váhání a přestala šedě kouřit. Jak přesně se to dá nastavit v domácích podmínkách? Servisům už nevěřím.
Dneska jsem ještě jednou zkontroloval házení svíček, motorka byla v garáži v teple, nechal jsem jí ohřát na provozní teplotu, kdy začala cukat a pak vytahal fajfky, dal svíčku, opřel o kostru a hází všechny. Jiskra je pěkná, silná, vypadá na všech stejně. Samozřejmě nejde o osciloskopické měření, ale nevěřím tomu, že by to bylo špatné. Motorka před manžetami prostě chodila dobře, pak nastal problém s vysokými otáčkami, vyměnily se manžety a motorka šla do servisu na naladění a od té doby problém.
Nicméně, mám otázku, pod sáním, resp. pod každou manžetou jsou dva šrouby, které (podle mě) slouží k naladění podtlaků jednotlivých válců. Nevím, jak moc velký to může mít účinek, ale oba šrouby jsou utažený nadoraz a to si myslím, že není dobře.
Jeden jsem povolil a motorka okamžitě chodí jinak. Sice stouply volnoběžné otáčky, ale motorka jde okamžitě za plynem bez váhání a přestala šedě kouřit. Jak přesně se to dá nastavit v domácích podmínkách? Servisům už nevěřím.
27. bře 2019 19:11 #5727
od aprilak
Odpověděl aprilak pro téma Cukání motorky
Cívky jsem objednával v Autofan Děčín a jedna stála 700kč.Obřízneš kousek plastu a naletuješ nejtek a maká to.Můžu Ti to ukázat jsem z Děčína.
07. dub 2019 07:55 #5737
od Isachs
Tak jsem si půjčil budiky a vyladil si to sám. Sousedi mě sice nenávidí. Ale motorka chodí, jak má. Najeto přes 100km a pecka.
Vygenerováno za 0.223 sekund