nelze nastartovat

Více
29. zář 2013 16:21 - 29. zář 2013 16:21 #1654 od wp_thunder
Odpověděl wp_thunder pro téma nelze nastartovat
Zdar
Chvilku byl klid, protože samozřejmě fungovaly Murphyho zákony, takže když Zdemal dorazil , Capouš samozřejmě naskočil na první dobrou (po týdnu stání), pak to probíhalo vždy tak, že jakmile jsem dal nahrávání startování vždy o naskočilo a jen když jsem nenahrával tak to zase blblo.... :unsure: . Nicméně dneska opět zazlobila stejně jako dřív a telefon byl v pohotovosti. Doba stání jeden den, noc venku na chladu, ale start až v poledne takže se na sluníčku měla možnost trochu prohřát.
zde je normální start motorky:

no a zde je mnou popisovaný stav kdy to nechce chytit:

Máte nějaké tipy, co ještě projít???

Martin @ Thunder
Poslední změna: 29. zář 2013 16:21 uživatelem wp_thunder.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
30. zář 2013 08:48 #1655 od CapoRider
Odpověděl CapoRider pro téma nelze nastartovat
Ahoj mě se to stává taky, a někdy s tím motorem ani neotočí. Pak zase startuje normálně. Nevím jestli to už může být špatná baterka nebo slabá. Ještě na DR se mi stalo, že se mi tavilo startovací relé. Plast se dostal mezi kontakty a blblo to. Při zkoušení se zdálo vše OK ale jak tam tekl velký proud tak to blblo asi jak to jiskřilo mezi kontakty.Blbý je že do toho relé se nedá dostat a opravit. Jde to jen rozebrat a vyhodit :)

Více
30. zář 2013 15:16 #1656 od Myro
Odpověděl Myro pro téma nelze nastartovat

CapoRider napsal: Ahoj mě se to stává taky, a někdy s tím motorem ani neotočí. Pak zase startuje normálně. Nevím jestli to už může být špatná baterka nebo slabá. Ještě na DR se mi stalo, že se mi tavilo startovací relé. Plast se dostal mezi kontakty a blblo to. Při zkoušení se zdálo vše OK ale jak tam tekl velký proud tak to blblo asi jak to jiskřilo mezi kontakty.Blbý je že do toho relé se nedá dostat a opravit. Jde to jen rozebrat a vyhodit :)

To nevypadá jako problém se startérem či baterkou tedy i startovacím relém. Podle videa startér mašinu normálně nahodí a pak se děje divočárna, Viděl bych to někde na vední paliva či zapalování svíčky nebo indukčky. No chybu indukčky by ukázalo EFI, tak spíš svíčky. No držím palce pak dej vědět.

Více
30. zář 2013 17:06 #1657 od PavelETV
Odpověděl PavelETV pro téma nelze nastartovat
V jakém stavu máš baterku ? Podobně se mi choval s vybitou baterkou. Na otočení motoru ještě stačila, ale na jiskru už nezbývalo. Zkus startovat z nějakého pomocného zdroje, třeba z autobaterie.

Více
30. zář 2013 21:12 #1660 od čuník
Odpověděl čuník pro téma nelze nastartovat
Zdar neřekl bych že to bude vadou baterky. Podle zvuku starteru je štávy evidentně dosti. Spíš bych se přiklonil k názoru s dodávkou paliva takže čerpadlo. Před startem zkusit zapnout několikrát klíček zapalování a pak teprve zastartovat.

Více
01. říj 2013 11:47 #1661 od zdemal
Odpověděl zdemal pro téma nelze nastartovat
Na druhém videu při špatném startu se hýbe ručička otáčkoměru a to by neměla. Správně se má pohnout až když motor bezpečně naskočí. Pohyb ručiček při startování značí nízký napětí, například částečně vybitou baterku apod. a přitom startér točí úplně normálně. Přijde mi to jako uchcaný, protože to nedalo jiskru.

Vygenerováno za 0.315 sekund